Professionaliteit op de werkplek

De meeste Nederlanders werken. We kunnen werk daarom ook beschouwen als een serieus iets. Jij krijgt immers betaalt voor jouw werkzaamheden. Het geld dat je verdient gebruik je vervolgens om jezelf te onderhouden. Hiervoor koop je bijvoorbeeld eten en betaal je jouw hypotheek. Het is dan ook geen aanrader om de kantjes eraf te lopen. Dit resulteert vroeg of laat ongetwijfeld in ontslag. Het is daarom beter om je professioneel te gedragen. Zet je beste beentje voor en laat zien wat jij in je mars hebt. Indien jij je professioneel opstelt, volgt er mogelijk wel promotie. Maar hoe zorg je eigenlijk voor professionaliteit op de werkvloer?

Neem de kledingvoorschriften in acht

Sommige bedrijven hanteren kledingvoorschriften. Zo wordt er van sommige medewerkers bijvoorbeeld verwacht dat zij op hun werkplek rondlopen in een pak. Dit straalt aanzienlijk meer professionaliteit uit dan wanneer mensen in een simpele spijkerbroek met trui lopen. Wanneer iedereen in dezelfde kleding loopt, voelt het ook meer als een eenheid. Wil jij de professionaliteit binnen jouw bedrijf vergroten? Overweeg dan om kledingvoorschriften in  te stellen.

Zorg voor meerdere setjes

Is het binnen jouw bedrijf verplicht om net gekleed te gaan? Zorg er dan altijd voor dat je voldoende van dit soort kleren in huis hebt. Eén setje is vaak niet voldoende. Stel je voor dat je koffie morst en dit over jouw lichte blouse valt. Dit resulteert in een vlek. Indien je maar één setje hebt, loop je de hele dag rond in deze smerige kleding. Niet echt professioneel natuurlijk. Zorg er daarom voor dat je meerdere setjes hebt. Hang bij voorkeur altijd een extra setje in jouw auto of zorg dat je een extra set op kantoor hebt hangen. In dat geval kun jij probleemloos switchen wanneer er iets met jouw outfit gebeurt.

Advies over professionaliteit op de werkvloer

Wil jij graag professioneel overkomen, maar heb je geen idee hoe? Dan is het lastig om dit te realiseren. Sommige mensen beginnen gewoon maar ergens. Dit is echter niet de juiste oplossing. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat je de plank mis slaat. Wil jij dit voorkomen? Vraag dan eens advies. Hier heb je tegenwoordig verschillende partijen voor. Via het internet kun jij hen benaderen. Kijk echter wel uit wie je aanschrijft, want niet iedereen neemt de uitkomsten even serieus. Zo zijn er partijen die alleen maar professionele websitebezoekers willen trekken. Waarom? Omdat zij het financieel vaak goed voor elkaar hebben. Deze sites kopen verkeer voor hun website om meer bezoekers te krijgen. Probleem is alleen dat het bij hen niet gaat om de inhoud, maar puur om de websitebezoekers. Jij komt hierdoor dus geen centimeter verder in jouw poging om professioneel over te komen op het werk.

Dit is een gearchiveerde website