Vijf stappen om jouw professionele ontwikkeling te bevorderen

Wij mensen ontwikkelen ons gedurende ons hele leven constant. Dag in dag uit leren we nieuwe dingen en een aantal van deze dingen komt zeker van pas in ons verdere leven. Sommige dingen helpen ons zelfs bij het professionele worden. Niet gek ook dat sommige mensen dit als belangrijk doel in hun leven stellen. Zij willen graag professioneler worden, maar weten niet goed hoe zij dit aan moeten pakken. Geldt dit ook voor jou? Wij helpen je daar graag een handje bij. In deze tekst noemen wij vijf stappen om jouw professionele ontwikkeling te bevorderen.

1. Zit jij op de juiste plek?

Voordat jij je professioneel gaat ontwikkelen, moet jij je afvragen of jij wel op de juiste plek zit. Werk jij alleen bij een bedrijf vanwege de naam of het geld, of doe je het omdat je het leuk vindt? In dit eerste geval ontwikkel jij je niet snel op professioneel vlak, omdat je het niet leuk vindt. In het tweede geval wel. Jij ontwikkelt je dus alleen wanneer je op je plek bent.

2. Neem dingen aan van collega’s

Ben jij een eigenwijs persoon? Dan word jij nooit professioneler. Je wilt in dat geval namelijk alles zelf proberen en ontdekken. Voor je eigen ontwikkeling is het soms beter om gewoon eens iets aan te nemen van collega’s.

3. Leer van je fouten

Iedereen maakt fouten, jij ook. Het is helemaal niet erg om fouten te maken. Althans, niet wanneer jij van je fouten leert. Dit raden wij je dan ook ten zeerste aan. Wanneer jij niet van je eigen fouten leert, word je namelijk nooit professioneler.

4. Volg trainingen en cursussen

Wil jij je op professioneel vlak ontwikkelen? Dan is bijscholing aan te raden. Dit kan op verschillende manieren. Wil jij een online training volgen? Dat kan bijvoorbeeld via het internet. Doe dit niet bij een willekeurige website, maar kies voor een gevestigde naam. Sommige partijen bieden alleen maar trainingen en cursussen aan om websitebezoekers te trekken. Hoe het dan toch zo druk kan zijn op zulke sites? Doordat zij vaak websiteverkeer kopen.

5. Werk aan je houding, niet aan jezelf

Veel mensen die professioneler willen zijn, doen zich anders voor dan zij werkelijk zijn. Dit is echter niet handig. Op deze manier val je ongetwijfeld een keer door de mand. Indien jij professioneler over wilt komen, moet jij niet jezelf veranderen maar je houding. Op deze manier word jij binnen de kortste keren als professional ingeschat door mensen in jouw omgeving!

Dit is een gearchiveerde website